Review arbeidsdeskundige letselschade begeleiding.   

Na een verkeersongeval kreeg ik lichamelijke klachten. Er was sprake van letselschade. Via het FNV kreeg ik juridische bijstand. Deze bemerkte een complexiteit en kreeg toestemming om Chris Scholte van Synapsis BV in te schakelen om knopen in de processen te ontwarren. Ik had problemen met mijn werkgever over de korte tijd die ik inzetbaar was geweest na een eerdere verzuimperiode. Ook ervaarde ik uitputting door de snelheid waarmee de werkgever mij wilde laten re-integreren.

De schadepartij wilde maar deels mee in de claim. Mijn leeftijd zou nou eenmaal met zich meebrengen dat er voor het ongeval al sprake zou zijn van slijtage. De veelheid aan vage maar zeer beperkende klachten maakte het moeilijk om de motivatie te vinden om al die klachten te laten onderzoeken en daarmee te laten objectiveren. Dan ben ik ook nog een persoon die opgegroeid is onder het motto; “Niet praten maar poetsen” en als het niet lukt moet je beter je best doen. Daarmee was accepteren van de klachten en de daarmee samenhangende “nieuwe” situatie, onmogelijk voor mij.

Al bij de eerste ontmoeting voelde ik dat de doortastendheid van mevr. Scholte en haar deskundigheid op het gebied van arbeidsproblematiek in de ruimste zin mij zouden gaan helpen. Daarbij kwam dat zij in staat was om mijn kennis van arbeidsrecht ( ik ben opgeleid als arbeidsdeskundige) in stand te laten.

• Mijn hulpvragen werden adequaat geanalyseerd en voorzien van handvatten.
• Het sparren met wederzijds respect hielpen mij bij het bewandelen van de juiste wegen op de juiste momenten.
• Ik bleef in het hele proces de regie houden en daar waar nodig kreeg ik gevraagd, maar ook vaak ongevraagd het juiste advies.
• Wanneer ik het even niet zag zitten was mevr. Scholte beschikbaar

Dankzij Synapsis BV en in het bijzonder Chris Scholte, liggen de ambtelijke en juridische sores achter mij. Nee, ik ben niet beter geworden, maar ik heb wel gekregen waar redelijkerwijs recht op had.
Dank daarvoor.

Dhr H.D te Z.